Sosyal Medya Araçları 2020

1 Comment
Sosyal Medya Araçları – 2020

Sosyal medya araçları 2020 günümüzde ihtiyaç duyulan bir platform haline geldi. Geleneksel tanıtım ve reklam araçları her geçen gün değişime uğruyor. Sosyal medya birçok markanın aktif olarak kullandığı pazarlama araçlarından biri haline geldi. Ancak her geçen gün artan sosyal medya platformu sayısı tüm bu pazarlama çalışmalarının kontrolünü zorlaştırıyor. Sosyal medya araçları, markaların ve bireylerin birden fazla sosyal medya platformunu aynı anda yönetmesine izin veriyor. 

Toplu sosyal medya yönetimi, kapsamlı bir planlamaya izin vererek markaların tutarlı bir sosyal medya stratejisi yürütmesini de sağlıyor. Her hesap için ayrı ayrı paylaşım yapmak birçok durumda zaman alan ve iş gücü açısından yüksek gereksinimlere sahip olan bir süreç. Bu nedenle teknolojiden ve programlardan destek almak etkili sonuçların elde edilmesi için oldukça önemli.

Doğru aracın seçilmesi sayesinde sosyal medya gönderilerini detaylı bir şekilde planlamak ve paylaşmak mümkün. Ancak doğru aracın seçilmesi için bazı temel bilgilere sahip olmak gerekiyor. Bu yazı içerisinde aşağıdaki soruları açıklayarak sosyal medya yönetim aracı seçiminizi kolaylaştırmayı amaçladık.

  1. Sosyal medya yönetimi nedir?
  2. Markalar sosyal medyanın gücünü nasıl kullanabilir?
  3. Sosyal medya araçları neden gerekli?
  4. Sosyal medya araçları hangi avantajları sunar?
  5. En iyi sosyal medya araçları nelerdir?
  6. Birden fazla sosyal medya hesabını mümkün mü? 
  7. Sosyal medya yönetim araçları marka yönetimini nasıl kolaylaştırır?

Bu 7 soru aslında sosyal medya pazarlamasının ve sosyal medya pazarlama stratejilerinin temelini oluşturur. Doğru kurgulanmış ve doğru uygulanan bir strateji sayesinde markanız kısa sürede yukarı yönlü ivme kazanarak hedefleri tutturabilir. 

Sosyal Medya Yönetimi Nedir?

Günümüzde tüketicilerin neredeyse tamamı en az bir sosyal medya hesabına sahip. Artık tüketiciler yeni ürünleri, yeni hizmetleri, trendleri ve dünyada olup bitenleri sosyal medya platformları üzerinden takip ediyor. Bu nedenle markalar ve işletmeler de tüketicilere ulaşmak için sosyal ağ kanallarını pazarlama çalışmalarına entegre ediyor.

Sosyal medya yönetimi, bir markanın veya bir işletmenin sosyal medya hesaplarından paylaştığı gönderilerin yönetimi ve planlaması olarak tanımlanabilir. Günümüzde bu süreç kapsamına giren hizmetler şu şekilde sıralanabilir. 

  • Facebook yönetimi
  • Twitter yönetimi
  • Instagram yönetimi
  • YouTube yönetimi
  • LinkedIn yönetimi

Tüm bu sosyal medya ağları, kendilerine has özellikleri nedeniyle farklı stratejilere ihtiyaç duyar. Bu nedenle her ağ için tutarlı ancak ağın ve ağ kullanıcılarının özelliklerine hitap eden stratejilerin izlenmesi gerekir.

Markalar pazarlama amacının yanı sıra marka görünürlüğünü arttırmak için sosyal medya platformlarını kullanır. Mevcut ve potansiyel müşterilerle etkileşime girmek markanın uzun dönemli hedeflerine ulaşmasına yardımcı olur. Farklı araçların kullanılmasıyla hesapların yönetilmesi karmaşık bir süreçten planlı bir sürece doğru evrim geçirir. 

Markalar Sosyal Medyanın Gücünü Nasıl Kullanabilir?

Markalar pazarlama ve tanıtım çalışmalar kapsamında sosyal medyadan faydalanmaya başlamıştır. Sponsorlu Instagram reklamları, YouTube reklamları ve diğer reklam türleri sosyal medyanın başlıca kullanım alanlarıdır. Bunun yanı sıra markalar mevcut ve potansiyel müşterilerini sosyal ağlardan düzenli paylaşımlar yaparak haberdar etmektedir.

İyi kurgulanmış sosyal medya stratejisi sayesine yeni çıkan ürünleri, önemli konuları, markaya ait önemli gelişmeleri sosyal ağlar üzerinden duyurmak mümkün olur. İşte bu noktada sosyal medya araçları 2020 markaların yönetim ve planlama sürecine yardımcı olur. 

Sosyal Medya Araçları 2020 Neden Gerekli?

Zaman herkes için değerli. Özellikle de söz konusu pazarlama çalışmaları olduğunda zaman daha da çok önem kazanıyor. Birçok durumda sosyal medyada paylaşılacak içeriklerin hazırlanması ve planlanması zaman alıyor. Ancak sosyal medya yönetimi programları sayesinde en azından planlama ve gönderileri paylaşma süresini en aza indirmek mümkün. 

Bunun yanı sıra planlama araçları aynı gönderilerin birkaç kere gönderilmesini de engellemeye yardımcı olabilir. Aylık veya haftalık planlama sayesinde hangi gün ve günün hangi saatinde hangi gönderinin paylaşılacağı açıkça görülebilir. Böylelikle hatalı gönderi paylaşımı, paylaşım yapmayı unutma gibi sorunların önüne geçmek mümkün olur. 

Sosyal Medya Yönetim Araçları Hangi Avantajları Sunar?

Sosyal medya yönetim araçları avantajları sayesinde birçok kişi tarafından tercih edilir. Ayrıca profesyonel sosyal medya yönetimi yapmak isteyenler de bu araçlardan faydalanarak müşteri beklentilerini üst düzeyde karşılayabilirler.

Tek Yerden Tüm Ağların Yönetimi

Yönetim araçlarının sağladığı en büyük avantaj, tek bir platform üzerinden tüm ağların yönetilmesine imkan sağlaması. Bunun anlamı tek bir programı kullanarak hem Instragram paylaşımlarını hem de Twitter paylaşımlarını planlamak mümkün.

Bu programların içerisinde her platform için gönderi planlaması yapmaya izin veren modüller bulunmakta. Modüller sayesinde herhangi bir gecikme olmadan farklı sosyal ağlar üzerinden paylaşımlar gerçekleştirilebilir. Ayrıca paylaşım yaparken her ağa tek tek girerek gönder butonuna basmaya da gerek yok. 

Yönetim aracına tanımlanan ve eklenen hesaplar bu platformu kullanarak paylaşım yapabilir hale geliyor. Kullanıcı dostu ara yüzleri sayesinde hangi gün ve günün hangi saatinde paylaşım yapılacağını görmek mümkün. Ayrıca paylaşımın yapılacağı platform da planlama platformu üzerinde açıkça gösteriliyor. Tüm bunlar düşünüldüğünde gönderi paylaşmak için platform değiştirmek zorunda olmamak zamandan tasarruf sağlıyor. Böylelikle elde edilen zaman kampanyanın farklı alanlarında kullanılabiliyor.

Gönderiyi Önceden Planlama İmkanı 

Instagram yönetim programı gibi sosyal medya yönetim araçları gönderileri önceden planlamaya imkan tanıyor. Böylelikle haftanı her günü fotoğraf veya görsel paylaşımı haftalık veya aylık olarak planlanabiliyor. Bu uygulama düzenli paylaşımlar için oldukça faydalı. 

Acil durumda paylaşım yapılması gerekildiğinde ise planlanmış içerikleri değiştirmeden duruma müdahale etmek mümkün. Ayrıca özellikle kurumsal markalar açısından aylık sosyal medya stratejisinin uygulanması açısından da kolaylık sağlıyor. Sosyal medya yöneticileri ve sosyal medya takımları her gün toplantı ve planlama yapmak yerine haftada bir kere veya ayda bir kere toplantı ve planlama yapabiliyorlar.

Bunun yanı sıra planlaması yapılan içeriklerin gönderim zamanlarında değişimler yapmak da mümkün. Etkili sonuç alınmadığı durumlarda gönderiler toplu olarak önce veya sonra gönderilebiliyor. 

Sosyal Medya Araçları ile Etkileşim Takibi 

Google Analitik gibi araçlarla birlikte kullanıldığında sosyal medya yönetimi aracı kapsamlı bir etkileşim takibi sunar. Reklam ve pazarlama kampanyalarında en önemli ölçüt gönderilen ve kampanyaların aldığı etkileşim miktarıdır. Etkileşim miktarının doğru bir şekilde ölçülmesi ve raporlanması kampanyanın ve stratejilerin başarısını gösterir. Ayrıca yetersiz sonuçlar elde edilmesi durumunda da kampanyanın gözden geçirilmesine imkan tanır.

Sosyal ağlarda alınan beğeniler, yorumlar, retweetler, paylaşımlar, izlenmeler, görüntülenmeler gibi kullanıcı eylemleri etkileşim olarak kabul edilir. Her ağın kendine özgü bir etkileşim türü bulunur. Örneğin YouTube üzerine izlenmeler ve beğeniler önemliyken Twitter için retweet, beğeni ve yorumlar bir arada ele alınır. 

Sosyal medya araçları tüm bu etkileşimlerin tek bir alanda toplanmasına ve gösterilmesine izin verir. Bazı araçlar detaylı yorumlar sunarken bazı araçlarda verilerin yorumlanması için farklı araçlarla desteklenmesi gerekir. Özellikle ücretsiz sosyal medya araçları etkileşim verilerini yorumlama konusunda ücretli araçlara kadar kapsamlı seçenekler sunmayabilir. Her iki durumda da tüm etkileşim verilerinin tek bir platform üzerinde yer alması büyük avantaj sağlar.

Detaylı Raporlama İmkanı 

Sosyal medya araçlarının en önemli özelliklerinden biri de detaylı raporlamaya imkan tanımasıdır. Raporlama olmadan kampanyaların başarısını veya sorunların hangi alanlarda olduğunu tespit etmek mümkün olmaz. Bu nedenle raporlama tüm süreçlerde olduğu gibi dijital pazarlama ve sosyal medya pazarlaması süreçlerinin de en önemli aşamasını oluşturur.

Platformlardan elde edilen verilerin raporlanması sayesinde hangi sosyal ağın diğerlerine göre daha iyi ya da daha kötü performans gösterdiğini takip etmek mümkündür. Performans değerlerine göre kötü performans gösteren ağın paylaşımları gözden geçirilebilir. Ayrıca en çok etkileşim alan içerik, etkileşimin en yüksek olduğu saat, en çok ilgi çeken gönderiler de tespit edilerek gelecekteki stratejilerin planlanması için kullanılabilir.

Raporlama seçeneği birçok araçta isteğe bağlı satın alınabilen bir özelliktir. Ücretsiz sürümlerde detaylı raporlama imkanı bulunmaz. Bu nedenle markaların ve işletmelerin ihtiyaçlarını doğru bir şekilde analiz ederek buna uygun raporlama seçenekleri tercih etmesi gerekir. Özellikle sosyal medya pazarlamasından beklenilen faydaların elde edilmemesi durumunda raporlama sorunlu alanların tespit edilmesinde önemli bir rol oynar. 

Raporlara Göre Stratejilerin Gözden Geçirilmesi

Planlama aşamasında kulağa harika bir fikir gibi gelse bile bazı fikirler uygulamada istenilen sonuçları vermeyebilir. Dijital pazarlama söz konusu olduğunda fikirlerin ve stratejilerin düzenli olarak ele alınarak gözden geçirilmesi gerekir. 

Sosyal medya araçları ile elde edilen veriler ve raporlar bu fikirlerin ve stratejilerin değerlendirilmesine imkan tanır. Böylelikle hem dijital pazarlama stratejileri hem de geleneksel pazarlama stratejileri elde edilen verilere göre yeninden yapılandırılabilir.

Araçlardan gelen verilerin kullanıcıların tüketim davranışlarına dair önemli iç görüler sunar. Etkileşimi yüksek olan gönderiler, olumlu etkileşimler ve istenilen sonuçları vermeyen gönderiler tespit edilerek hedef kitleye hitap edecek içerikler oluşturulabilir. 

En İyi Sosyal Medya Araçları Nelerdir?

Her işletmenin ve her markanın ihtiyaçları farklıdır. Bu nedenle en iyi sosyal medya aracı ihtiyaçlarınızı en iyi karşılayan sosyal medya aracıdır. Bu araçlardan birini seçmeden önce amaçlarınızı ve ulaşmak istediğiniz hedefleri belirlemeniz gerekir. İşletmenin ve markanın hedefleri sosyal medya araçlarının seçilmesine büyük önem taşır. Ayrıca markanın kullandığı sosyal ağların türü de seçilecek olan araç üzerinde etkilidir. 

Sosyal medya yönetimi aracı seçimi sürecinde öncelikle aşağıdaki soruları ele alabilirsiniz.

  • Kaç sosyal medya platformunu yönetmem gerekiyor?
  • Hangi sosyal medya platformlarını aktif olarak kullanıyorum?
  • Birden fazla sosyal medya hesabı yönetmem gerekiyor mu?
  • Sosyal medya yönetimi için bütçem ne kadar?
  • Kurumsal süreçleri mi yoksa bireysel süreçleri mi yöneteceğim?
  • Proje uzun dönemli mi yoksa kısa dönemli mi olacak?

Bu sorulara verilecek olan cevaplar doğru aracın seçilmesinde faydalı olacaktır. Tek bir sosyal medya hesabını veya tek bir platformu yönetirken karmaşık araçlara ihtiyaç duymayabilirsiniz. Ancak birden fazla sosyal medya ağında varlık gösteren markaların projelerinde bu araçlar hayat kurtarıcı olabilir. Ayrıca bütçe konusu da kullanılacak araçların seçilmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Piyasada farklı ihtiyaçlara ve farklı bütçelere yönelik birçok kullanışlı yönetim aracı bulunur. Sosyal medya yönetim programı ücretsiz olmasının yanı sıra ücretli seçenekleriyle de gelişmiş ayarlar sunar.

En İyi Ücretsiz Sosyal Medya Araçları

En iyi ücretsiz sosyal medya araçları aynı zamanda ücretli versiyonlara da sahip. Ancak bu bölümde ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz araçlara yer vermeyi tercih ettik. Ücretli versiyonlarını belirttiğimiz araçlar, seçilen plana göre daha kapsamlı hizmetler de sunuyor. Yine de birçok durumda ücretsiz olan versiyonları birçok görevin yerine getirilmesi için oldukça yeterli sonuçlar veriyor. Eğer bireysel ya da küçük ölçekli bir projeyle ilgileniyorsanız, ücretsiz yönetim araçları birçok ihtiyacınızı karşılayacaktır. 

Hootsuite

Hootsuite sosyal medya yöneticileri tarafından en çok tercih edilen sosyal medya yönetim programları arasında yer alıyor. 30 günlük ücretsiz deneme sürümüne sahip olan program hem dev markaların hem de küçük işletmelerin rahatlıkla tercih edebileceği planlara sahip. Programın planları farklı işletmelerin ihtiyaçları düşünülerek hazırlanmış. Ayrıca programın temel özelliklerinden ücretsiz olarak faydalanmak da mümkün. 

Bu sosyal medya aracı sayesinde planlama, izleme, içerik seçme, takım yönetimi ve içerik promosyonu gibi süreçler gerçekleştirilebilir. Planlama sayesinde tüm sosyal medya hesapları 7 gün 24 saat boyunca tamamen otomatik olarak yönetilebilir. Haftalık planlama yapılarak hangi günlerde ve günü hangi saatlerinde içerik paylaşımı yapılacağını planlamak da mümkün oluyor. 

Ücretsiz plan kapsamında 3 sosyal profil, 30 planlanmış mesaj ve 1 kullanıcı ile çalışmak mümkün. Daha fazla sosyal profile, mesaja ve kullanıcıya ihtiyaç duyan markalar ve işletmeler için özel ücretli paketleri de mevcut. Profesyonel adıyla geçen temel paket içerisinde 10 sosyal profil, sınırsız planlama ve 1 kullanıcıya izin veriliyor. Takım ve İşletme paketleri ise birden fazla kullanıcının eklenebileceği çözümler sunuyor. Hootsuite 10 kullanıcı ve üstüne ihtiyaç duyulan kurumsal projeler için özel fiyatlandırma seçeneklerine de sahip.

Buffer

Buffer da benzer şekilde sosyal medya platformları üzerine paylaşım yapmayı planlı hale getiren programlar arasında yer alıyor. Benzer şekilde bu programın da ücretsiz ve ücretli versiyonları var. Buffer sayesinde kampanyaları yayınlamanın yanı sıra kampanyaları analiz etmek de mümkün. Böylelikle planlanan kampanyalardan elde edilen veriler tek bir platform üzerinde toplanarak analiz edilebiliyor. 

Publish ve Analyze olmak üzere iki farklı ürüne sahip olan Buffer, ücretsiz plana ek olarak üç farklı ücretli plana sahip. Publish ürünü kapsamında Pro paketi 8 farklı sosyal medya hesabını destekliyor. 100 planlı gönderi ise 1 kullanıcı tarafından kontrol edilip planlanabiliyor. Çok sayıda kullanıcıya ihtiyaç duyulması durumunda Premium ve Business olmak üzere 2 ve 6 kullanıcıyı destekleyen planları da mevcut. 

Analyze ürünü ise Pro paketiyle 8 sosyal medya hesabında derinlemesine sosyal analiz imkanı sunmanın yanı sıra strateji önerilerinde bulunuyor ve sınırsız raporlama seçenekleri sunuyor. Premium paketi ise Shopify entegrasyonu gibi ek özelliklere sahip. İhtiyaçların doğru analiz edilmesiyle Buffer tarafından sunulan en ideal paketi seçmek mümkün. Küçük projelerde bu sosyal medya yönetimi programı ücretsiz versiyonuyla da ihtiyaç duyulan özellikleri sunacaktır.

Zoho Social

Sosyal medya yönetim yazılımı olan Zoho Social gönderi planlaması, gönderi izlenmesi ve özel raporlama seçenekleri sayesinde baştan sona sosyal medya yönetimi imkanı sunuyor. Yazılım, esnek planlama ve içerik takvimi sayesinde kullanıcı dostu bir yapıya sahip. Yazılımın ücretsiz versiyonuna ek olarak ücretli versiyonu ve reklam ajansları için özel fiyatlandırma seçenekleri de mevcut.

Standart hizmet kapsamında 7 kanal üzerinden 1 markanın tanıtımını 2 takım üyesiyle yapmak mümkün. Zoho Social yazılımının en büyük avantajı giriş paketinde iki takım üyesine sahip olabilmek. Ayrıca paket yükseltmeden aylık ödemeler yaparak yeni takım üyesi eklemek de mümkün. Ajans paketler ise yine 7 kanalda 10 markanın tanıtımını 5 takım üyesiyle yapabilme ve 25 özelleştirilmiş rapor alabilme imkanı sunuyor. Giriş paketine benzer şekilde aylık belirli bir ücret karşılığında takım üyesi eklemek mümkün.

Yazılım sayesinde markaya ait tüm sosyal medya kanallarını tek bir platformdan yönetmek mümkün. Ücretsiz versiyonu raporlama imkanı sunmasa da sosyal ağları tek bir kanaldan yönetmek oldukça önemli bir fayda olarak karşımıza çıkıyor.

Crowdfired 

İhtiyacınız olan tek sosyal medya yöneticisi sloganıyla Crowdfired en popüler sosyal medya ağlarında gönderileri planlamaya izin veriyor. Bu aracı diğer araçlardan farklı kılan en önemli özellik ise Türkçe dilini desteklemesi. Resmi internet sitelerinde birçok içeriğe ve ürün detaylarına Türkçe dilinde ulaşmak mümkün. 

Platformun ücretsiz seçeneği içeriklerin planlanmasına ve yayınlanmasına izin veriyor. Detaylı raporlama ve gelişmiş analiz ihtiyaçlarına sahip olmayanlar ücretsiz versiyonla birçok işlerini halledebilirler. Ücretsiz versiyonda Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram ağlarında hesap başına 10 gönderi yayınlamak için planlama yapılabiliyor. Ayrıca ücretsiz versiyonda 1 günlük sosyal analitik ve gelişmiş analitik verileri de sunuluyor. 

Ücretli versiyonlarında ise sosyal ağların arasında Pinterest uygulamasını da eklemek mümkün. Ayrıca hesap başına planlanan gönderi sayısı da artış gösteriyor. Ücretli versiyonlarında video gönderi ve gönderi analitikleri gibi gelişmiş özellikler de mevcut. Premium ve VIP gibi paketler ise rekabet analizi, profil ekleme ve yönetme, e-posta desteği gibi gelişmiş seçeneklere sahip. 

Ancak Crowdfire sosyal medya yönetim aracının ücretsiz versiyonu da hesap yönetimi açısından oldukça başarılı bir performans sergiliyor. Özellikle küçük ölçekli projelerde ücretsiz versiyon rahatlıkla tercih edilebilir.

En İyi Ücretli Sosyal Medya Araçları

En iyi ücretli sosyal medya araçları kapsamında ise ücretsiz versiyonu olmayan ve sadece belirli bir üyelik ile kullanabileceğiniz araçlara yer verdik. Ücretli araçlar genellikle büyük ölçekli ve geniş kapsamlı projelerde yarar sağlıyor. Ayrıca birden fazla sosyal medya hesabı yönetimi gibi esneklik gerektiren konularda da bu araçların birçok faydası bulunuyor. Ücretli araçlar birçok ihtiyacı olan ve aynı anda birden fazla sosyal medya yönetimi projesi üzerinde çalışa reklam ajansları ve sosyal medya yöneticileri için faydalı olacaktır.

Social Pilot

Sosyal medya yönetimi aracı olan Social Pilot, gönderilen planlanmasına ve sosyal medya üzerinde etkileşimin arttırılmasına yardımcı oluyor. Ücretsiz deneme versiyonu olan program küçük işletmeler, pazarlama ve reklam ajansları ve büyük ölçekli firmalar için farklı paketlere sahip. 

Farklı ölçeklerdeki işletmelerin ihtiyaçlarına göre tasarlanan araç giriş paketi olarak 25 sosyal medya hesabı takibi, analitik ve raporlama, 2 Facebook reklam hesabı, toplu planlama ve 3 takım üyesi gibi seçenekler sunuyor. Paketler yükseldikçe takım üyesi sayısı ve hesap sayısının artmasına ek olarak sosyal gelen kutusu ve müşteri yönetimi gibi özellikler de ekleniyor. 

Sendible

Sosyal medya yönetimi yazılımları arasında yer alan Sendible kapsamlı entegrasyonları sayesinde sosyal medya pazarlamasının her alanını ele alıyor. Facebook, Instagram, Twitter ve Pinterest gibi popüler ağlara ek olarak platform WordPress, Blogger, Medium gibi platformlarla da entegrasyon imkanı sunuyor. Bu yazılım özellikle blog sitelerinde tanıtım ve promosyon çalışması yapan markaların planlama ve yayınlama süreçlerini anlamlı oranda kolaylaştırıyor. 

Platformda farklı kullanım ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş paket seçenekleri var. Tek kullanıcıyı içeren giriş paketi 12 sosyal ağ, 8 hızlı rapor gibi seçeneklere sahip. iOS uygulamalarını isteyenler ise ajanslara ve şirketlere özel olarak hazırlanan paketler arasından seçim yapabilirler. 

Sendible içerisinde gönderi yayınlamak, takım üyeleri arasında iş birliği yapmak, analitiklere ulaşmak ve mobil olarak çalışmak gibi seçenekler yer alıyor. Tüm sosyal medya hesaplarını tek bir yerden yönetmek ve hareket halindeyken de yönetmeye devam etmek isteyenler bu aracı rahatlıkla tercih edebilir. 

Sprout Social

Sprout Social sosyal medya üzerinden güçlü iletişim kurarak markalarını desteklemek isteyenler tarafından tercih ediliyor. En popüler sosyal medya yönetim araçları arasında yer alan bu platform küçük işletmeler, reklam ajansları ve büyük markalar için farklı seçenekler sunuyor.

Standart, Professional ve Advanced paketlere sahip olan platform temel paketinde 5 sosyal profil, gelen kutusu, gönderi yayınlama ve planlama, sosyal içerik takvimi, değerlendirme yöneticisi gibi özelliklere sahip. Gelişmiş paketlerde ise artan profil sayısının yanı sıra gelişmiş raporlama seçenekleri, gelen ve giden mesajları içeriğe göre işaretleme gibi seçenekler yer alıyor. 

Post Planner

Post Planner sosyal medya pazarlamalarını uygun fiyatlı olarak geliştirmek isteyenlerin imdadına yetişiyor. Diğer ücretli araçlarla karşılaştırıldığında bu aracın paket fiyatları göreceli olarak daha düşük. Ancak fonksiyon ve sunduğu özellikler açısından yukarıda yer alan araçlarla oldukça benzer.

Tek kullanıcı için 3 sosyal medya hesabı, günde 30 gönderi, 300 gönderi planlama ve içerik keşfetme seçeneğine sahip giriş paketi hem bireysel kullanıcılar hem de küçük işletmeler için oldukça uygun fiyatlı. Kapsamlı raporlama ve kesintisiz müşteri desteği gibi özelliklere sahip olmasa da Post Planner gönderilerin planlanması için güçlü bir araç. 

AgoraPulse

Uygun fiyatlı sosyal medya yönetimi araçları arasında yer alan AgoraPulse dört paket seçeneğine sahiptir. Giriş paketinde 2 kullanıcı ve 10 sosyal profile izin veren program özellikle kısıtlı bütçeye sahip küçük işletmeler için kullanışlı çözümler sunar. 

Giriş paketinde bile sınırsız gönderi planlama seçeneği sunan araç aynı zamanda raporlama, Chrome uzantısı, Facebook rakip analizi, e-posta desteği ve mobil uygulama gibi seçenekler de sunar. Mobil uygulama sayesinde hareket halinde bile gönderi planlaması yapmak ve gönderileri paylaşmak mümkün olur. 

Birden Fazla Sosyal Medya Hesabı Yönetimi Mümkün Mü?

Bazı durumlarda markalar birden fazla sosyal medya hesabına sahip olabilir. Özellikle alt markalara veya yavru markalara sahip olan şirketler her alt marka için sosyal medya hesabına sahiptir. Bu alt markaların içerikleri ve gönderileri birbirinden farklı olsa da gönderi paylaşımları aynı anda gerçekleşebilir.

Diğer yandan sosyal medya yöneticileri aynı anda birden fazla proje üzerinde çalışabilir. Bu durumda ellerinde yönetilmesi gereken birden fazla sosyal medya hesabı bulunur. Sosyal medya yöneticileri her hesap için ayrı bir platform kullanmak yerine tüm hesapları tek bir platform üzerinden yönetmeyi tercih edebilir.

Hootsuite, Buffer ve SproutSocial gibi araçlar sayesinde birden fazla sosyal medya hesabı yönetimi mümkün oluyor. Ancak birden fazla hesap yönetimi söz konusu olduğunda ücretsiz bir araç bulmak mümkün değildir. Sadece ücretli yönetim araçları farklı hesapların eklenmesine ve yönetilmesine izin veriyor. 

Sosyal Medya Yönetim Araçları Marka Yönetimini Nasıl Kolaylaştırır?

Yukarıda ele aldığımız üzere sosyal medya yönetimi teknolojinin yardımıyla eskisine göre çok daha kolay bir hale geldi. Farklı sosyal medya araçları bir markanın farklı sosyal ağlarda bulunan hesaplarının tek bir yerden yönetilmesine izin veriyor. Böylelikle markalar gönderi paylaşımı süreçlerinde zamandan tasarruf ederek etkin pazarlama stratejileri geliştirmek için zaman ayırabiliyor.

Gelişmiş raporlama ve analizler sayesinde markalar dijital pazarlama konusunda hiç olmadıkları kadar güçlü. Doğru stratejiler ve doğru araçları kullanarak markanın dijital ortamda görünürlüğünü ve başarısını arttırmak oldukça kolay. 

Eskiden farklı platformlar arasında gidip gelerek dağınık verilerle uğraşmak verimliliği ciddi anlamda düşürüyordu. Günümüzde neredeyse tüm reklam ajansları ve dijital pazarlama ajansları sosyal medya araçları tarafından sunulan kolaylıklardan faydalanıyor. Tek bir yerden kampanya ve gönderi başarısına dair veriler elde etmek, markaların planlama ve planlarını uygulamaya koyma yöntemlerini de önemli ölçüde iyileştirdi.

Blog

Müşterilerimizin çeşitli kilit alanlarda mükemmel sonuçlar elde etmelerine yardımcı olmaya odaklanan yazıları paylaşırız.

Ücretsiz Teklif Al

Rekabet en üst düzey olduğunda bile, işletmenizin gelirinin önemli ölçüde artırmasına yardımcı olan profesyonel hizmetler sunuyoruz.

Haber bültenimize abone ol!

Leave a Comment